top of page
  • Writer's pictureJudit Arbossé i Ripoll

Robert Arbossé Alsina - Puig Giralt: Història d’una empresa familiar centenària

Updated: Feb 5, 2021


Robert Arbossé Alsina (Cassà de la Selva 19.04.1921 - Girona 05.02.2005)

Robert, fill de Ricard Arbossé Esteva i Angelina Alsina Tarrenchs, va néixer el 1921 al poble de Cassà de la Selva.

Angelina i Ricard amb els seus tres fills més grans: Irene, Robert, i Ferran

Va créixer al carrer Joan Gener núm. 13, al mateix edifici on el seu pare el 1922 va obrir una botiga que li va posar el nom de Teixits Arbossé, tot i que popularment es coneixia amb el nom de La Lluna (es coneixia aquest edifici amb el nom de La Lluna perquè està situat al costat oposat d'un altre edifici on hi ha un rellotge de sol).


La mare de Robert, una dona instruïda, volia que els seus fills també tinguessin una bona educació, i li va demanar a la seva germana que l'ajudés amb ells. Robert, com els seus quatre germans, va estudiar aproximadament fins als setze anys, i després va ajudar al negoci familiar. Ell i els seus germans eren la tercera generació del negoci familiar iniciat a Cassà de la Selva.


Va treballar al negoci familiar, i també anava amb els seus pares a fer mercats. Algunes vegades, quan anava amb la seva germana Irene (primera dona, segons la Direcció General de Trànsit, en treure's el carnet de conduir camió a la provincia de Girona), qui conduia la furgoneta era ell, tot i no tenir encara el carnet de conduir.Quan Ricard Arbossé es va jubilar el 1942 va deixar el negoci en mans d'en Robert. Durant aquesta dècada va conèixer a Paulina Puig Motas, filla dels propietaris de magatzems Puig Giralt de Girona. Robert i Paulina es van casar el 18 de setembre de 1949, i Robert el 1951 va decidir deixar la botiga de Cassà en mans dels seus germans petits (M. Gràcia i Josep M. Arbossé Alsina), d'aquesta manera es podia introduir al negoci familiar dels seus sogres amb la seva muller.


D'esquerra a dreta: Narcís Puig Giralt, Anna Motas Grau, Robert Arbossé Alsina, Paulina Puig Motas, Ricard Arbossé Esteva i Angelina Alsina Tarrenchs.

Robert i Paulina van tenir dos fills, Narcís i Ricard Arbossé Puig.


Veient que els dos fills volien seguir en el negoci, Robert i Paulina van estar buscant un local entre Girona i Figueres per obrir una nova botiga. D'aquesta manera després de la jubilació de la parella, Narcís passaria a ser el propietari de la botiga de Girona, i Ricard es faria càrrec de la botiga de Figueres. 

Arbre genealògic de la família d'Albons i la família de Cassà de la Selva:71 views

Comments


vichy logo_edited.png
bottom of page