top of page
  • Writer's pictureJudit Arbossé i Ripoll

40 anys de Puig Giralt a la Pujada del Castell de Figueres



Narcís Puig Giralt el 1965 va llogar un local al carrer Sant Pau nº 31 per la seva proximitat amb la Plaça Triangular que és on estava emplaçat el mercat del dijous. S’utilitzava com a substitut de parada amb unes millors condicions de treball i espai que una parada., i com a magatzem base per anar a fer la venda ambulant a les altres poblacions de l’Alt Empordà. Aquest local es va mantenir obert, tot i haver-se canviat la ubicació del mercat, fins a l’any 1981 moment que van canviar d’ubicació a la Pujada del Castell núm. 33.


A la fotografia es pot veure l'entrada de l'establiment del carrer Sant Pau amb les venedores de la parada. A la dreta, Maria Albertí, treballadora que va estar a la botiga fins a la seva jubilació.



L’edifici on està situat actualment Puig Giralt ha sigut la fusió de quatre finques. Aquesta unificació la van aconseguir els propietaris d’un reconegut establiment en el seu temps, la Fonda Armendares. Va ser gran l’èxit aconseguit per aquesta família que van ampliar l’establiment comprant les cases veïnes. Amb un canvi generacional de la direcció de l’empresa familiar, van haver de tancar i desprendre’s del que havia sigut un establiment molt ben acreditat.


Després l’edifici va ser adquirit pel senyor Eduard Tarragona, propietari de la cadena “Muebles Tarragona”. Més tard el mateix propietari va decidir tancar.






L’any 1978, Robert i Paulina van comprar la finca. A causa de la important inversió en la compra del local, van fer un mínim de reformes per poder obrir en una part. En un principi, el 1981, va servir per traslladar la venda de mercat d’un dia a la setmana, de l’establiment del carrer Sant Pau a aquest nou emplaçament, pensant obrir ja en poc temps com a botiga fixa, pel seu fill Ricard. El procés es va endarrerir el procés fins al 1984, moment que va morir Paulina. En aquest moment Ricard Arbossé amb el suport del seu pare va rebre la titularitat del negoci.


Amb el pas del temps l’establiment que havia començat només venent tèxtil per a la llar i complements, ha anat ampliant en articles fins a arribar a vendre també confecció per a home i dona, i llenceria.


Durant els quaranta anys que la botiga ha estat oberta s’hi han produït diferents successos.


El 1995 la botiga va patir un incendi, causat per les flames iniciades en un cotxe aparcat al costat de la botiga. Aquest incendi va provocar que bona part de les mercaderies per a la nova campanya d’hivern, guardades al magatzem, es fessin malbé.



Però aquests anys també han servit per fer millores d’ampliació i accessibilitat a la botiga. S’han realitzat tres grans reformes, la primera el 1991, la segona el 2002, i l’última el 2010. Aquestes han ajudat a revifar el negoci.


La botiga Puig Giralt de Figueres després de quaranta anys ha passat per un incendi, tres reformes, crisis, nevades, i una pandèmia, però segueix aguantant per servir i cobrir les necessitats dels clients. I esperem seguir-les cobrint molts anys més.


 

Arbre genealògic de la família d'Albons i la família de Cassà de la Selva:



79 views
vichy logo_edited.png
bottom of page