top of page
  • Writer's pictureJudit Arbossé i Ripoll

Paulina Puig Motas - Puig Giralt: Història d’una empresa familiar centenària

Updated: Feb 5, 2021


Paulina Puig Motas (Albons 05.08.1928 - Girona 16.02.1984)

Paulina, filla de Narcís Puig Giralt i Anna Motas Grau, va néixer el 1928 al poble d'Albons (Baix Empordà). Va estudiar a l'escola del poble on va passar tota la seva infància.


A la foto de l'esquerra veiem Paulina amb l'Studebaker que la família feia servir per anar als pobles a fer venda ambulant. A la dreta una foto dels alumnes de l'escola del poble d'Albons, Paulina a la primera fila, la segona començant per l'esquerra.A l'edat de catorze anys, i juntament amb els seus pares i la seva germana Elvira, impulsats per les ganes de Narcís Puig Giralt en obrir una botiga a Girona, es van traslladar a aquesta ciutat, buscant un lloc on establir botiga i la seva llar.


Van llogar i més tard comprar un establiment a l'antiga Rambla Verdaguer, actual Plaça Catalunya núm. 4. En aquest local antigament s'hi havia trobat la Sastreria Mateu i la Perruqueria Samsó.


El 2 d'octubre de 1942, el pare de Paulina, va obrir la botiga amb el nom de Magatzems Puig Giralt.

Narcís Puig Giralt i Paulina Puig Motas

A Girona, Paulina va acabar els seus estudis de comerç. Va aprendre l'ofici al costat dels seus pares a la botiga. I gràcies a les classes de costura que va fer a l'escola, ajudava amb els retocs que s'havien de fer a les peces de roba de la botiga.
Va conèixer a Robert Arbossé Alsina, tercera generació, també, d'una família de comerciants de productes tèxtils de Cassà de la Selva. Paulina i Robert es van casar el 18 de setembre de 1949, i Robert va decidir deixar la botiga de Cassà en mans dels seus germans per unir-se al negoci familiar de la seva muller.


D'esquerra a dreta: Narcís Puig Giralt, Anna Motas Grau, Robert Arbossé Alsina, Paulina Puig Motas, Ricard Arbossé Esteva i Angelina Alsina Tarrenchs.


Robert i Paulina van tenir dos fills, Narcís i Ricard Arbossé Puig.

Paulina i els seus fills, Narcís i Ricard.

El 1970, amb la mort de Narcís Puig Giralt, la botiga de Girona va passar a la seva filla Paulina. Paulina va estar al capdavant del negoci familiar fins al 1984, la mort de Paulina va fer que la titularitat de la botiga de Girona passés al seu home Robert Arbossé, aquest va renunciar a la titularitat cedint-la al seu fill Narcís Arbossé.


 

Arbre genealògic de la família d'Albons i la família de Cassà de la Selva:179 views

Comments


vichy logo_edited.png
bottom of page